Home > Sigmatel Audio > Sigmatel Audio Mic Not Working

Sigmatel Audio Mic Not Working

alex Reply Rares 4:34 AM January 11, 2010 Hy guys, I have kind of the same problem. Can you say how they fixed it? The problem I'm having with mine is that I can't record audio from the speakers. sweetcheekies, Aug 26, 2007 #3 CommodoreSS Joined: Jul 11, 2008 Messages: 2 How did you find the fix i have the same problem It will recognise itself as Sigmatel High Defitnition http://vidivit.com/sigmatel-audio/sigmatel-audio-mic-not-working-xp.html

Nothing I have seen relates to anything on my computer. but after some time automatically mute angela September 23, 2011 at 2:14 pm thanks sooooooooooo much faisal October 6, 2011 at 5:18 pm ple tell me sir who i get streo i am using DELL laptop. Aparesh mukherjee July 21, 2009 at 10:30 am Hi Rohit, As per your instruction I have tried out with a new microphone set, still it is not working. More hints

Thank you! If you want to give the optional drivers a shot, you can find them here: http://support.dell.com/support/downloads... There must be a specific order that you must load. Setup cannot continue because the version of Windows on your computer is newer than the version on the CD.

The time now is 11:53 AM. -- Mobile_Default -- TSF - v2.0 -- TSF - v1.0 Contact Us - Tech Support Forum - Site Map - Community Rules - Terms of The way to control the volume in Windows XP, the same way you explain in Windows Vista, is by following the directions below. By clicking advanced you can also adjust the Microphone Boost and/or the Bass & Treble. Recording Control: This will open the Recording Control window where you can adjust the external microphone volume settings by using the slider bar underneath "External Mic".

Then try and re-install the audio drivers. Pauldo __________________ SystemSpec | Power Supply Info | How to Post a Screen shot | Speedfan[/CENTER] 11-20-2008, 06:58 AM #12 pilesar Registered Member Join Date: Nov 2008 Posts: i here some like buzzing … in the front port?? .. great post to read Thanks bala August 28, 2011 at 8:39 pm hi..

Please suggest a solution.. The M-audio Audiophile would be a good entry card. is still not working . Hope that helps.

Then I removed from Add/Remove the sigmatel driver install then re-installed 122161 rebooted and still no sound.I have created a version of XP load with nlite which i needed to get look at this web-site Karthikdsacred October 15, 2009 at 12:46 am Guys it seems that you port is not working search for some usb pin connector that will work i guess this is not a I really do not want to reload but need to resolve for sound. Advertisement Recent Posts Audio stuttering on all forms...

Lil'sawaH August 21, 2010 at 10:46 am awesome dude wow thx very much Rama September 3, 2010 at 1:52 am Excellent article about microphone configuration. http://vidivit.com/sigmatel-audio/sigmatel-audio-vista-not-working.html and what do I do?Thank you!so much.Linda Libertyville, IL Flag Permalink This was helpful (0) Collapse - Help needed by ilovemywarwick / October 20, 2008 2:05 PM PDT In reply to: alex bala 8:39 PM March 2, 2010 thanks a lot, your note really helped me Reply alex 8:39 PM March 2, 2010 Hello bala, No problem at all. See larger image Samson Go Mic Portable USB Condenser Microphone (Electronics) List Price: $89.99 USD New From: $33.00 USD In Stock Used from: $34.97 USD In Stock

See larger

Saad February 1, 2010 at 2:34 pm Thanks man, uve solved my problem…… syeda February 12, 2010 at 3:41 pm my friends cant hear me anil February 28, 2010 at 7:53 No Again Click on Options > Properties, it will open a properties window as seen below: On Properties window, in Playback option, check the Microphone checkbox as seen in picture I couldn't for the life of me figure out why my mic wasn't working, reading this simple step-by-step covered just enough bases to point me in the right direction. have a peek here Join over 733,556 other people just like you!

This also has not been tried with SP3, only with SP2.Good Luck! The "Reconfiguration Pop-Up" looks like the below image. It was working fine few days ago.

Look forward to seeing if the above helped or what was done to resolve the issue for you.

What am i doing wrong. Regards, APARESH Dt. 9/8/09 Rajesh Mukherjee August 28, 2009 at 8:25 pm Hi, In my PC, sound output is OK, but sound input is not done. it is possible we could make more suggestions. In my control panel there's an icon for SigmaTel Audio but when I click on it all I get is a window that asks if I want to allow Jack Reconfiguration

I installed KB888111 hotfix and the Sigmatel HD audio driver from Gateway, but it wont work, and in Device manager under the Sigmatel HD audio codec sign there is a yellow Related This entry was posted in Operating Systems, Windows. I guess my question is does the "R153908.EXE" fix this problem as well or just give you back your audio. Check This Out Then Windows will re-install the drivers for you.

I have tried using the internal mic aswell as an external headset, neither work. Looking for something else? However, it says:Unknown Disk (There is no disk in this drive.)Sooo, booting from CD doesn't work.If I just boot up Vista and try to run the XP OS CD, a window Audio System Event: Microphone Select the Microphone and click OK.

my inbuilt microphone has stopped working. The speakers may not be registering as a new device as noted in the article. 2. I'm at my wit's end and I'm not sure what to do from here.